Tornar a la portada de la webHistorial de pàgines de novetats:

any 2006


2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016


Primera nevada de l'any (si no comptem la de fa uns dies que va ser a penes una enfarinada que es va acabar gelant). A alguns la nevada d'ahir ens va pillar fora, però avui, gràcies a les màquines llevaneus i a que no ha continuat nevant, hem pogut tornar per passar els nadals a casa. Ahí us posem un parell de fotos per a que us feu una idea de com està el poble ara mateix:

 

La loteria pareix ser que enguany també ha passat de llarg. Què li farem! salut que tinguem i avant.

BONS NADALS a tots i que tingueu un molt bon ANY 2007 d'aventures i il·lusió !!

(23-12-2006)


Avui hem celebrat la festa de la Mare de Déu de l'Esperança. Els quintos, Diego Bonavida, Abel Camiols, Carlos Chillida, Ramón Rull i Javier Segura, ens han despertat amb el volteig de campanes tradicional, han tret la marededéu en peanya fins a l'ermita, acompanyada de la resta de pendons (S.Antoni, S.Marc i el de les festes) i al final ens han donat la coqueta. Les xiquetes han dit el "dicho" amb molta gràcia, com sempre, i encara que feie fred, molt de fred!, encara hem tingut mitja sort amb el dia perquè durant el dia, i mentres la missa i les processions ha fet un solet molt bo. Els qui hauríeu volgut estar i no heu pogut, no patiu, que us hem tingut en compte en el nostre pensament.

(18-12-2006)


Aquesta nit ha tornat a gelar i de mala manera. De matí diu que estavem a -5ºC. La veritat és que hi havia una rosada tremenda. No s'aprecia molt però ahí us poso un parell de fotos d'unes cols brillants amb gel:

   

En quant a la web, els darrers dies hem estat afegint més fotos de pardalets a la secció de fotos d'animals. De fet, n'anem posant cada dos per tres. Ah, i per la foto tan mal feta de la portada de la web no patiu....que no tardarem massa en canviar-la. La vam posar pel blau del cel tan xulo que va eixir.

(11-12-2006)


Heu vist mai una garsa blanca? Ja vam tenir una corba (cornella) fa uns anys rondant pel poble, i a Mosquerola diu que tenen un corb dissecat que també era blanc. I també s'han vist altres pardalets blancs, com per exemple una oroneta molt blanca que anava en una d'aquelles bandades que solen passar tots els anys pel poble. Ara és el torn d'una garsa, i si la voleu vore és molt fàcil perquè viu pels barrancs de la vora de l'Anglesola. És i es comporta com totes les garses (la <<urraca>> en castelà) però té un defecte en el color de les plomes que li dona, per defecte, color blanc. Si cliqueu en la foto la voreu en diverses posicions. Més fotos si entreu en la secció de fotos de FAUNA de la web.

Accés a totes les fotos de la secció portellfauna

(7-12-2006)


Primera rosada forta a Portell. Avui al matí els cotxes estaven ben coberts de gel. Després ha eixit el sol i hem tingut un molt bon dia.

En quant a obres, estan treballant a les muralles del poble. Pel que sembla, estan consolidant les parts de dalt per a que no caiguen pedres, com sol passar de tant en tant. Ja us anirem contant...

(30-11-2006)


Aquest cap de setmana encara hem pogut trobar algun bolet. No és que estiga la cosa massa sobrada però "què bons són els rovellons quan n'hi ha pocs!". Hem vist les senyals que van posar pel sender de xicotet recorregut (PR) de Portell a Castellfort i Vilafranca. Està senyalitzat en blanc i groc i de tant en tant hi ha senyals on posa la distància i el temps previst per arribar al lloc de destí. Mireu la foto següent:

(26-11-2006)


Ja comença a fer fred també durant el dia. L'hivern comença a traure el morro per la comarca.

Com haureu pogut vore a l'entrar a la web, hem canviat de comptador. L'altre només ens donava que problemes i propagandes afegides. A vore ara si podem entrar sense tants banners.

(20-11-2006)


Fa bon temps. Algun matí tenim boira però després acaba fent sol i, per la nit, fred.

Li hem posat una nova secció a la web. Estem fent un recull de fotos d'animals, plantes, bolets, etc. del poble i comarca. Encara no en tenim massa i moltes d'elles no tenim ni idea de quina espècie són, però a mesura que anem aconseguint fotos noves les anirem afegint, així que si aneu entrant, anireu veient com va canviant la secció. I per suposat, si detecteu alguna errada o podeu donar llum sobre algun tema, no dubteu en dir-nos-ho. Ja sabeu la nostra adreça: portellweb@yahoo.es.

Entreu a la secció: http://es.geocities.com/portellfauna

També hem trobat a internet (agraïm al qui ho va posar al fòrum) la foto de la cabra que va caçar Alejandro. Quina passada de cabra!

Pel que fa a novetats del poble, dir-vos que s'està perforant al sondeig de l'aigua. Ja us informarem si n'acaben trobant o no. El problema és que l'aigua se suposa que està allà baix al dimoni mal.

Per una altra banda, els de RENOMAR estan fent obres a la carretera (camí rural) de Portell a Vilafranca. Si heu de passar per allà és probable que no pugueu passar. De fet, la setmana que ve està previst que estiga tallada tota la setmana.

També ens han passat des de l'ajuntament, concretament l'ADL que ve al poble cada dijous, algunes subvencions, com les seguents:

En esta ocació es tracta de subvencions de la l'Agencia Valencia de l'energia per a l'eficiència energètica:

Per a l'INDRÚSTRIA: Auditoria energéticas, máx. 75% del cost./ Inversions en mesures d'estalvi energètic, aprox. 22% de : inversions en equips, instal·lacions i sistemes que transformen o consumeixen energia durant el proces productiu; prjectes d'ingeneria associats; obra civil de implatacio d'aquestos equips; muntatge i posada en marxa.

Per a l'EDIFICACIÓ : Efic. energètica de les instal·lacions tèrmiques dels edificis existents: reduir el consum de les calefacción, refirgeració i producció d'aigua calenta. L'ajuda serà del 25%.  També hi han ajudes per a la millora de la eficiencia energetica en la il·luminació. Els edificis poden ser vivendes, comerços, locals,...

(19-11-2006)


Al final resulta que la foto que vam posar l'altre dia (la de la boira) s'ha anat repetint i tant avui com ahir ha estat emboirat i plovent -una aigua molt bona, per cert-. Als que es veu que els ha fastidiat una mica és als que fan el sondeig que fan allà per les Deveses, perquè tenen que accedir pel camí de terra que van fer del Puçol cap allà.

També ens han dit que el diumenge fan la inauguració de la ruta de Portell a Castellfort i la seua variant a Vilafranca. Pregunteu a l'Ajuntament (964 178779)

(8-11-2006)


Al final vam tenir uns dies d'humitat, que van anar bé per regar una mica la terra, i si bé no va ser cap cosa de l'altre món, va servir per refrescar una mica l'ambient, que ja començava a fer-se estrany per la bonança que teníem. Avui ha tornat el sol però això sí, l'aire ara humit i frescot. Ací us pengem una foto de com es veia el temps el passat dissabte:

(6-11-2006)


Per fi han arribat les pluges!! Ahir, divendres, es va passar el dia plovent, amb major o menor intensitat, però va estar tot el dia xip-i-xop. Avui tenim també un cel ben emboirat i continua fent igual que ahir. Ja era hora, ja, perquè fins a Tots Sants hem tingut un temps típic d'estiu i més d'un anàvem encara en màniga curta.

Pel que fa a altres coses que passen pel poble, cal destacar per una banda que ja pareix que ja va de veres lo del sondeig del pou que s'haguera d'haver fet fa ja ¿10 anys?, i per l'altra banda, els de les eòliques estan adreçant algunes corbes de la carretera (camí rural) de Vilafranca a Portell. O sigue, que si transiteu per allí, aneu encara amb més compte, que ara, a més dels clots de sempre trobareu les obres.

(4-11-2006)


Des de l'Ajuntament de Portell se'ns informa que està oberta la convocatòria del "III Concurso Fotografico del Camino del Cid". La data màxima de presentació és el 15 de desembre per més informació poden passar per l'Ajuntament i replegar les bases (telèfon 964 178779). Ja us donarem més informació quan tinguem més informació.

Sobre el temps, últimament tenim núvols i clars. Pareix que vullgue ploure però no ho acaba de fer. No és precisament un any de rovellons.

(19-10-2006)


No sabem perquè però hem tingut problemes per entrar a vore les fotos de la web de les festes. Curiosament, almenys des de Portell, la connexió amb el servidor on la web està allotjada és intermitent, així que si no ho podeu vore, intenteu-ho més tard i les voreu. Mentrestant buscarem una alternativa per a solucionar-ho.

(7-10-2006)


Volem felicitar a la família dels Valentins perquè estan d'enhorabona. A finals d'agost Montse Morralla i Juanjo ja van tenir una xiqueta (Míriam) i el passat dijous, 28 de setembre, Fidel i Amparo van tenir la seua segona xiqueta (Sonia crec que li posen). Si voleu enviar-nos alguna foto, podeu fer-ho al correu de la web: portellweb@yahoo.es. Felicitem als pares, als avis, Daniel i Maria, i a Gemma que en pocs dies l'han feta cosina i germana.

En quant a la web, ja fa dies que no havíem tingut ocasió de posar cap novetat però avui incloem la nova web de les festes. La trobareu tant en la pàgina principal de la web de Portell i també en la següent adreça: http://es.geocities.com/portell2007. De moment només és un esborrany així que no us fixeu massa amb el seu disseny. El que trobareu serà alguna novetat de la Comissió de Festes i les fotos de la festa del 23S.

(30-09-2006)


El dissabte 23 de SETEMBRE de 2006.....amb motiu de la presentació de la Comissió de festes 2007, a Portell hi haurà ball amb l'orquestra <<ATLANTA>> i el "retorno" de.........DJ SATRE!!! Us seguirem informant...

(06-09-2006)


El passat dimarts van acabar les FESTES i ens van deixar una tremenda ressaca però també un molt bon sabor de boca. Ens ho vam passar molt bé amb totes les activitats que la Comissió ens havia preparat. Amb una traca final i focs artificials i l'entrega del pergamí que simbolitzava el relleu organitzatiu fet per la colla l'Empalme a la colla la Katxusca es clausuraven els actes. La colla la Katxusca va acceptar la responsabilitat i es va comprometre a organitzar les festes del 2007.

Si no vau estar a l'acte, ací teniu una transcripció del pergamí:

[entrar]

(18-08-2006)


Bon temps a Portell. Sol de dia i nits fresquetes. Les festes estan ja ací i avui a Portell tenim CIRC!! Es una companyia francesa que està fent una gira pels nostres pobles. Si no heu vingut encara no us adormiu! I pels que no pugueu vindre enguany penseu que segur que un o altre estarà pensant en vosaltres i desitjant-vos lo millor.

(03-08-2006)


Des de l'ajuntament del poble volen fer-vos saber que hi ha una línia d'ajudes destinades a impulsar aquells projectes que signifiquen l'adopció de mesures correctores, modificació de processos productius o implantació de tecnologíes energètiques avanzades que impliquen una reducció important del consum energètic de l'empresa, així com diversificació energética a les instal·lacions.

A. Projectes d'estalvi energètic: Subvenció a fons perdut fins al 22% del cost elegible del projecte amb un import màxim de l'ajuda de 100.000€. L'import mínim de la inversión a subvencionar será de 6.000€.


B. Proyectes de cogeneració.

 
C. Proyectos de diversificación energética:Subvenció a fons perdut de fins al 40% del cost elegible del projecte, amb un import mínim de la inversió a subvencionar de 2.000€ i un import máxim de la inversió a subvencionar de 60.000€.

Termini fins 31 d'agost.

Més informació dijous de 08:30h a 15:00h a les oficines de l'Ajuntament i també a la web de l'Agencia Valenciana de la Energia: www.aven.es/ayudas/ahorro_eficiencia.html
 

(03-08-2006)


El pròxim cap de setmana, 29 i 30 de Juliol, tindran lloc a Castellfort les I JORNADES ARQUEOLÒGIQUES DE CASTELLFORT. En l'acte, a més d'una paella que paga l'Ajuntament de Castellfort, vindran alguns dels tècnics Arqueòlegs i Paleontòlegs que han estat fent els treballs d'excavacions als parcs eòlics de la comarca, i ens parlaran del que han estat fent i del que han trobat. Troballes que a més, podreu visitar en les exposicions.

[+ info

(27-07-2006)


RECTIFICACIÓ:

Us vam dir que Amparo havia tingut una nova xiqueta, però era Amparo Segura i no la de Fidel de Valentí. Està clar que com a periodistes no ens guanyaríem la vida... Demanem disculpes i felicitem als pares Amparo i Miguel (Sorolla). Moltes felicitats als pares, avis i especialment a Esperança, la germana gran. Ens han dit que li posen Estela.

(23-07-2006)


Ens informen de l'ajuntament del poble que hi ha una línia d'ajudes per empreses per a la retolació en valencià.

[+ informació]

(14-07-2006)


El passat dimecres va passar una tronada pel poble i a la comarca va deixar una apreciable quantitat d'aigua. Això pareix que va refrescar l'ambient i ara als matins fa fred i tot.

En quant a les novetats, l'ADL de l'ajuntament ens ha passat les bases per tots aquells que tingueu pensat fer obres de rehabilitació. Les ajudes són de dos tipus i les trobareu als enllaços que trobareu a continuació (recordeu que l'ADL estarà els dijous pel matí a les oficines de l'ajuntament de Portell): ajudes1 i ajudes2

Finalment, dir-vos que la Comissió de Festes ens ha comunicat que hi ha petits canvis en la programació. Ho podreu vore si consulteu la seua web web de les festes 2006 o directament en el programa de festes.

(07-07-2006)


Temps típic d'estiu, de calor i més calor. Per sort, la piscina, per fi, està oberta i l'aigua no tardarà en escalfar-se perquè el sol, com diem, calenta de valent.

Ja podem vore la SEXTA (que és un canal de tele per on fan els mundials de futbol). Això sí, l'han posada a on estave el canal 33.

(03-07-2006)


Han tornat les tronades però totes passen sense deixar aigua. Això sí, els qui teníem el cotxe al ras, pel matí el teníem tot tacat del fang que havia caigut. Caldrà esperar a vore si la seguent tronada ens deixa algun litret...

Aquest cap de setmana se'ns case Juan. Esperem que tinguen un molt bon dia a la parella i a tots els que aneu al convit.

(22-06-2006)


Com ja haureu vist en el fòrum, ha estat creat un altre fòrum per parlar de les coses del poble. Aquest nou fòrum té la següent adreça:

 http://www.s1.elforo.de/portell/

Els hi donem la benvinguda i l'enllaçarem a la web perquè el proveu i si us agrada més que el vell (per la nostra part no hi ha cap ànim de competició), el substituirem sense cap problema. La qüestió és que siga útil per comunicar-nos. Per altra banda, afegir que qualsevol iniciativa que tingueu per millorar alguna de les seccions de la web, serà benvinguda.

(22-06-2006)


Avui hem tingut un dia de llamps i trons però la majoria de les tronades han passat de llarg sense deixar-nos aigua!!

Ja tenim les primeres fotos dels Pelegrins. Enguany la novetat ha estat la presència dels primers molins vora del camí. Per cert, la construcció del aerogeneradors de Castellfort va molt de pressa. Ja se'n veuen quatre.

[fotos dels Pelegrins 2006]

(17-06-2006)


El dia 10 de juny va tenir lloc en Portell la Pelegrinació a Sant Pere de Castellfort. Enguany els pelegrins se'ns van banyar una mica, sobretot a la vesprada quan tornaven. En canvi, més tard, la pluja ens va respectar i vam poder treure tots els peanyes dels sants, els guions i els pendons, i vam poder seguir així tota la litúrgia tradicional. Esperem que ens porten tota la sort del món, aigua, salut i treball.

Per cert, ja hi ha un aerogenerador sencer muntat damunt de Castellfort, en el Parc eòlic de Folch I. Van a tota màquina. I als de Cabrelles també van avançant molt ràpid. En canvi, l'accès per on pujaran les peces dels aerogeneradors, que previsiblement serà pel camí rural de Portell-Vilafranca, encara no l'han arreglat.

Avui, les dones de Portell se'n van a la Trobada anual de les dones dels Ports i Maestrat que enguany té lloc a Catí. Que tinguen un molt bon dia!

(11-06-2006)


Anit encara va gelar a Portell, i això que ja entravem en el mes de juny!!

La Direcció General de Turisme d'Interior ens ha donat una subvenció per a la les OBRES DE MILLORA DEL RECINTE EMMURALLAT CORRO DE PORTELL (BIC) per arreglar la muralla.

Aquest estiu s'iniciarà la neteja i senyalització d'un nou SENDER DE PETIT RECORREGUT (PR) de Portell al PR que va de Castellort a Vilafranca, pel Mas de la Curra.

També en aquests moments, al poble s'estan fent cursets d'INFORMÀTICA i també, un curs de RESTAURACIÓ i MACRAMÉ al corro impartit per Alicia Mor Pons.

L'ajuntament fa saber que encara hi ha la possibilitat de solicitar subvencions per REHABILITAR VIVENDES. Les ajudes van del 30 al 50% per a les vivendes habituals i de menor quantia per a altres vivendes com segones residències, etc. Els interessats poseu-vos en contacte en l'Ajuntament de Portell, preferiblement els dijous al matí i preguntar per l'ADL.

(01-06-2006)


Ja tenim la programació provisional de les FESTES DEL 2006. La podeu consultar dins de la web de les festes 2006, que trobareu enllaçada en la nostra pàgina d'inici. Si voleu anar directament al programa entreu en programa de festes

EL GUARDIOLA

(26-05-2006)


Volem agrair a Elena Ortolà que ens hage enviat el cartell dels Pelegrins d'enguany. Ahí el teniu. Podeu vore'l més gran si voleu clicant damunt de la foto (foto ampliada, 174 Kb).

Però és que a més ens ha enviat el cartell de l'any passat. Si el voleu vore més gran, cliqueu damunt i s'ampliarà una miqueta (100 Kb). Esperem que puguem aconseguir els cartells dels anys anteriors. Estaria molt bé tenir-los tots. Gràcies, Elena!

També estem tractant de millorar l'accès a les pàgines web dels nostres pobles veïns. Podeu provar-lo si voleu: pobles veïns

(23-05-2006)


Vam dir que la festa dels PELEGRINS era el 3 de juny però avui ens han fet saber que serà el 10 de juny. Demanem disculpes per la confusió. Es veu que no anem molt a missa... Per cert, Sant Quirico i Santa Julita vam dir que era el 24 de juny però ja dubtem de si és aquell dia o no. Si ho sabeu feu-nos-ho arribar. Gràcies.

(13-05-2006)


Passades les rogatives de Sant Marc i Santa Llúcia (alguns encara van a la seua ermita a Castellfort per demanar-li que ens guarde la vista), ara al mes que ve celebrarem les dels Pelegrins a Sant Pere i Sant Quirico i Santa Julita.

(05-05-2006)


El passat 29 d'abril vam celebrar la festa de Sant Marc, a l'Albareda. Va fer un dia mólt bo i tot va anar molt bé. La comissió de festes ens va portar un baret ambulant, cosa que els hem d'agrair, on a més venien barrets de palla que, amb el sol que feie ens va anar com anell al dit. Pili de Lídia ens va donar el rotllet i vam baixar tots cap al poble. Ja per la nit, vam sopar al local la tortilleta de la comissió i un trio ens va amenitzar la nit. No en vam quedar molts per ballar però els que vam estar ens ho vam passar "pipa".

Ací teniu una petita mostra de fotos de la jornada: FOTOS

(30-04-2006)


Després d'una Setmana Santa amb sol i bon temps, que una mica va fer fallar la dita aquella que diuen per aci de que "en marzo, alguno, i en abril, ninguno" (de dies bons), dilluns de Pasqua ja van començar a canviar el temps, i així tota la setmana. La ploguda forta va ser el dimecres, amb llamps i trons fortíssims ací al poble. L'aigua que va caure va ser boníssima pel camp.

Esperem que Joaquín (Ximet) i Marisa tinguen un molt feliç casament i encara que està una mica núvol, que la humitat no els mulle les traques.

MOLTES FELICITATS!!

(22-04-2006)


29 d'abril, SANT MARC. Us esperem a tots per anar a la festa de l'Albareda.

Ja s'han començat els sondejos arqueològics previs a la construcció del parc eòlic de les Cabrelles. A Castellfort ja estan posant els solaments dels molins. No tardarem molt a vore'ls.

(07-04-2006)


Al final, pareix ser que hem aconseguit treure la pantalla aquella tan molesta de color negre que teníem a l'entrar per www.portell.tk, i també la barreta negra que teníem dins, en totes les fulles. Els que entraveu per http://es.geocities.com/portellweb o http://es.geocities.com/portellweb05 encara tindreu la típica publicitat al raconet dret superior de la web però si entreu per www.portell.tk i teniu configurat el vostre ordinador perquè us filtre els banners, no hauríeu de tenir cap problema de publicitats emergents al vostre ordinador (almenys segons les proves que hem fet). Si teniu algun problema o voleu dir-nos alguna cosa, penseu que és molt fàcil posar-se en contacte amb nosaltres: contacta

En quant a continguts, a part d'afegir algunes noves dades històriques (les que estan en blau les hem anat afegint després de donar d'alta la secció) trobareu tant entrant en la secció de documents històrics com en la secció de fotos, noves fotos d'algues de les pedres que formen el patrimoni del poble. Com sabeu, en tenim més però de moment no tenim fotos en condicions per posar-les. Per supost, si en teniu més, feu-nos-les arribar i les afegirem.

(29-03-2006)


La gent de la Comissió de Festes del 2006 ha posat coses noves (fotos) a la web. Entreu si voleu. Trobareu un accès a la portada de la nostra web.

(24-03-2006)


Ja podeu entrar a la web de les FESTES 2006. Allà trobareu informació que aniran posant sobre els actes de les festes de l'estiu i orquestres com la d'aquest dissabte. Teniu un enllaç en la portada de la nostra web, www.portell.tk i també podeu entrar directament, si voleu, en http://66.7.221.70/~portelli/festes2006/index.htm.

(09-03-2006)


Després d'uns dies de fortes ventades i fred, avui ha fet un dia primaveral, amb bones temperatures i vent calent. La neu se n'ha anat a la carrera.

(08-03-2006)


Estem a l'espera de la presentació de la web de les Festes 2006; esperem que en els pròxims dies ens la presenten i la puguem enllaçar a la web. De tota manera, us avancem que el pròxim dissabte, 11 de març ens han preparat una bona festa amb l'orquestra BERLÍN. No us la perdeu!

 Esperem que el temps ens respecte una mica i no ens pille una nevada com la del passat cap de setmana, neu que per cert, encara la tenim per tot arreu (totes les nits tenim fortes gelades i li costa de marxar).

(02-03-2006)


Quin caos avui a Portell!! En les darreres 24 hores no hem tingut ni llum ni telèfon ni mòbils, i fins a mig matí no ens han obert les carreteres. Teníem una mitjana de 40 cm de neu i en el port de les Cabrelles la neu se li burlave a la màquina desnevadora (no és d'estranyar perquè avui els encarregats de la llevaneus dien que s'han trobat ventisquers de més de TRES metres!!). No hem tingut llum des d'anit fins avui a les 7 de la vesprada. Han hagut problemes en les línies d'alta tensió (no només a Portell, també a Ares, Castellfort, pobles de Terol...); ací, per una torre de la vora del poble, entre el Maset i el Cementeri, que ha col·lapsat per la neu. Sort que per fi tenim l'Hotel perquè ahir es van haver de quedar un munt de gent, alcaldes de la comarca inclosos, que havien vingut amb motiu de les Jornades de la Tòfona. Alguns atrevits van intentar marxar però molts es van quedar a les Cabrelles i els van haver d'anar a traure. Podeu llegir el que diuen en els periòdics: Mediterraneo; Levante

Ara, la carretera en direcció a Morella - Querol ens han dit que està en bones condicions.

(27-02-2006)


Una altra nevada a Portell. Definitivament, estem vivint la nevada de l'any. Ha estat tot el dia caient i ja és de nit i encara no ha parat. Si continua nevant i caient flocs de neu tan grossos, demà encara haurem d'eixir per les finestres!! Ací teniu una xicoteta mostra de com estava el Jardí avui per la vesprada. Això ha condicionat molt les activitats previstes per avui de les Jornades de la Tòfona, que estava sent tot un èxit; a més de dificultar la tornada de molts dels que havien vingut a passar el cap de setmana. Molta precaució si heu de viatjar. Informeu-vos abans de com estan les carreteres.

 

(26-02-2006)


Anit va tornar a nevar una mica, però va ser poca cosa (de fortor, com diuen ací) i més mataquirro que altra cosa. De fet, va estar tot lo dia fent arabogues i combois. I res, no va passar de quatre borlissetes que no van més que enfarinar les teulades (una saladeta i avant). Per cert, avui ens han dit que la Comissió de Festes sí que té intenció de fer-nos una pàgina web per anar-nos informant de tot. Si tot va bé, pròximament la trobareu enllaçada ací, com tots els anys. La web que també ha millorat una mica la informació del nostre poble és la de Wilkipedia. I, finalment, ens han passat informació sobre com van les Jornades sobre la tòfona que es van celebrar ahir. Entreu clicant a la següent foto:

 

(22-02-2006)


Felicitem a Inma Vinaixa i Juan Carlos Prades, "Torán", perquè la passada nit, a les 2 del matí, van ser pares d'un xiquet. Va pesar 3,8 Kg i diuen que tot va anar molt bé. Li posen ENRIC. En uns dies ens han dit que ens passaran una foto perquè el coneguem tots. Enhorabona a tota la família; especialment a Alba, la seua germana gran.

(21-02-2006)


Volem felicitar a Belén (la néta de Marina) i a Sebas, que acaben de ser pares. Si voleu enviar-nos més informació o alguna foto, la posarem a la web. MOLTES FELICITATS!!

(19-02-2006)


Hem posat més ROMANÇOS. Els trobareu en la secció de tradicions. Encara que la majoria no estan datats, hem intentat datar-los, i són en la seua majoria de la primera part del segle XX, encara que també en tenim algun del segle XIX. Alguns són típiques cançons de cecs que es cantaven a les festes dels pobles; altres, que es cantaven als quartells militars, etc.

(19-02-2006)


L'altre dia va caure un troç de una torre dels parcs eòlics a prop d'Ares. Per sort, no se va fer mal ningú. Podeu trobar més informació en la web d'Ares www.aresdelmaestre.com. Ací teniu unes fotos que ens han passat:

(19-02-2006)


Hem incorporat una forma fés fàcil perquè pugueu comunicar-vos amb nosaltres sense necessitat de que tingueu e-mail o que activeu l'Outlook per fer-ho. Ara, si voleu dir-nos qualsevol cosa, només us cal entrar en "CONTACTEU" i escriure el missatge que vullgueu. L'accés el teniu a la portada. Va, que ens agrade molt que compartiu algun dels "tresors" que segur que sabeu: cançons, endevinalles, històries, documents històrics, fotos... Animeu-vos!

(08-02-2006)


Fullejant un llibre de masos de Terol hem trobat una bonica cançoneta que parla de l'Albareda. Diu que Manuel Monserrate la va sentir cantar moltes vegades a son pare mentre anave pegant voltes pujat al trill en l'era del Barranco de San Juan (Cantavella)

"El Barranco y la Albareda
son dos barrios devertidos
no más tiene y una falta
que se coge poco trigo."

En el mateix llibre en diuen moltes més, com aquesta que cantaven al Mas del Cabezo (Mosquerola):

"Los que saben cantar bien
les salen pelos en el culo
y yo, como canto mal
no me ha salido ninguno."

(06-02-2006)


Avui, 4 de febrer, fa TRES ANYS que vam posar en marxa la web (39.070 visites!!). Sabem que no l'hem estat actualitzant lo que alguns de vosaltres voldríeu però també estem satisfets que en els moments en que més abandonada l'hem tinguda, heu estat vosaltres els qui per mitjà del FÒRUM ens heu anat informant de les coses, fent així que la web tingue vida pròpia. Es per això que us donem les gràcies i us animem a que ho continueu fent, cadascú en el que millor pugue aportar. Per la nostra part, continuarem treballant per millorar-la dia a dia, això sí, sense pressa, perquè per nosaltres no deixa de ser un divertiment. Gràcies a tots per la vostra fidelitat i esperem complir molts anys més.

I ja tenim un regal d'aniversari: una foto que ens ha enviat Toni Bono, de la que primera nevada d'aquest hivern, feta de la Creu del Rotllet:

(04-02-2006)


El 21, 25 i 26 de febrer es farà a PORTELL la "III MOSTRA DE LA TÒFONA NEGRA DELS PORTS-MAESTRAT". El dijous 21 pel matí, a l'hotel, "Jornada gastronòmica formativa sobre la tòfona negra", per la tarde, exhibició de caça de tòfones. El dissabte 25, a l'escola, "Jornada tècnica sobre truficultura", on es parlarà sobre els següents temes: "Establiments de plantacions truferes", "Millora de truferes naturals", "Processos d'industrialització de la tòfona", "Les noves tecnologies i el comerç de la tòfona" i "Taula rodona: situació actual i futur de la truficultura"; i el diumenge 26, en el local poliesportiu, "Fira monogràfica sobre la tòfona negra" amb "Exposicions de material etnològic i fotogràfic sobre la tòfona", "Exposicions d'empreses vinculades al sector de la tòfona", "Exposició de plats preparats amb tòfona per restauradors dels Ports-Maestrat", "Exposició-Degustació de plats preparats amb tòfona per alumnes de l'escola d'hosteleria Costa Azahar de Castelló i les Associacions Pymec i Asetmyco". També hi tindrà lloc el "II Concurs gastronòmic de la tòfona negra dels Ports-Maestrat" i el "III Concurs-Demostració de gossos buscadors de tòfona", per acabar amb una "Subhasta de tòfona" i lliuraments de premis i acte de cloenda. A més, tindrem l'actuació d'una Coral de Cant Gregorià el dissabte 25 a les 20:00 a l'església i cercavila, el diumenge 26 a les 9:30, a càrrec de la Societat Musical Cinctorana.

(03-02-2006)


Entre les nevades del dissabte i la del dilluns ens han deixat neu per donar i vendre. La primera, que era neu pols, es va gelar i la que va caure després va cobrir-ho tot. Total, que els nostres carrers es van convertir en pistes de patinatge, i com que vivim en un poble costerut, no és d'estranyar que hi haguera més d'una caiguda. De fet, durant la setmana s'estan sentint molts casos de "talecades", "sacsades", "esvarons", "esllissons", "morrades", "tabalades", "trompades", "tastarrades", "culades", "tamborinades", "costellades", "castanyes", "casporrades", "patinades", "bacs", "entropessons",  "balançades i "revencillades". De tot hem tingut. De fet, són molts els que han "tombat", alguns diuen que "s'han medit", altres, que "han volat", hi ha qui reconeixen que "se l'han pegat", i algun que altre "s'ha fotut una bona hòstia" però es veu que també s'ha fet més d'un "sant". Pareix mentida que tinguérem tantes paraules per dir lo mateix. Esperem que les prop de 20 caigudes que diuen que hem patit pel poble no hagen segut res i que la cosa no hage passat de "rascades", "moladures", "xisnassos", "borronys", "genollades", "retorcillons" i algun que braç "consentit". Salut a tots i que no ens torne a passar!

(02-02-2006)


El primer dissabte de febrer les dones de Portell celebraran la tradicional festa de Santa Àgueda. Ens donen informació en el [fòrum]

(23-01-2006)


Roberto Antolí ens ha enviat una foto, que mostra un grup de xiquets al carrer l'esglèsia (?). Llàstima que estigue una mica borrosa...

(23-01-2006)


L'HOTEL DE PORTELL ja té pàgina web!! Ens han dit que està encara en fase de proves, pel que no us estranyeu si trobeu alguna que altra errada. L'adreça és: www.hotelportelldemorella.com. L'hem enllaçada en la fulla d'entrada, en l'apartat "Webs de Portell".

(22-01-2006)


Ahir vam celebrar la festa de Sant Antoni, i encara que va ser una celebració "de mínims", va ser una bona excusa per retrobar-nos la gent. Ens vam menjar la paella per dinar i xulles i xorissos per sopar. Tot lo dia al poliesportiu. I com que ara tenim una bona estufa, no vam passar gens de fred. Per la nit, Bertín va animar la festa, i la Comissió de l'any que ve ens posave els cubates. A vore l'any que ve si ix algun majoral...

(15-01-2006)


Ens han enviat també la foto de CARMEN, filla del fuster, FRANCISCO SOLSONA i  MANOLA SEGURA, i germana de MARC, nascuda el 22 de novembre de 2005. Ací la teniu perquè la conegueu:

Que tingues una vida molt llarga i bonica!!

Si cliqueu damunt voreu la foto una mica més gran. I si voleu vore totes les fotos de bebés que tenim, entreu a la secció de fotos corresponent, o preneu aquesta drecera: [recent nascuts]

   (12-01-2006)


La nit del passat dijous 5 de gener van venir els Reis Mags d'Orient a Portell i ens van portar moltíssims regals, com tots els anys. Gràcies reis!! i fins l'any que ve, si déu vol. Al que no s'ho cregue que ho pregunten a Gemma, per exemple, que va parlar amb ells. Mireu la foto:

I aquest dissabte, dia 14, es celebrarà Sant Antoni. Enguany no hi ha majorals però l'Ajuntament diu que donarà el pastís...De tota manera, al "FÒRUM DE LA WEB" ens donen més dades al respecte.

   (12-01-2006)


El passat dia 8 de desembre, dia de la Puríssima, a Tarragona va nàixer una xiqueta de sang portellana. El seu nom, ABRIL. Es filla de MARIA ESPERANÇA MARTÍ CRUZ i JOAN CARLES ADELL, i germana d'AXEL. Ens han enviat una foto perquè la conegueu:

Moltes felicitats i molta sort!!

Si cliqueu damunt voreu la foto una mica més gran. I si voleu vore totes les fotos de bebès que tenim, entreu a la secció de fotos corresponent, o preneu aquesta drecera: [recent nascuts]

   (11-01-2006)


Felicitem a EUGENIO i ENRIQUETA. Quina manera més bonica de començar l'any!! Suposo que ja heu vist en el diari que el vostre IVAN és el primer xiquet nascut enguany a la província de Castelló, no? ací us posem un enllaç al diari LEVANTE DE CASTELLÓN on ix una foto i tot:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pIdNoticia=163198&pIdSeccion=4&pNumEjemplar=3020En quant a l'actualiztació de la web, perdoneu-nos però entre festes i algun que altre problemeta tècnic no l'hem pogut tocar fins ara.

QUE TINGUEU TOTS UN MOLT BON ANY 2006!!!!!!!!!!!!  

(02-01-2006)


Historial de les pàgines de novetats (una per any): 

2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016