Tornar a la portada de la webHistorial de pàgines de novetats:

any 2012


2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016


Ja estem una altra vegada damunt dels Nadals. Finalment la tardor encara va ser bona pel rovelló i, encara que va ploure tard, vam trobar-ne uns quants. I també moltes gírgoles de panical, gírgoles de "rosà", bolets de xop i els recurrents cabrits i "cruvialdes" (cuagres)...

Demà, 18 de desembre, torna a ser el dia de la Mare de Déu de l'Esperança. Una de les poques festes que encara es fan el dia que toca. Enguany serà dimarts i molts portellans, per qüestions de faena o d'estudis, no podran estar. Hi va haver un debat al carrer sobre la conveniència o no de si caldria passar la festa a cap de setmana però pel que sembla, no es vol tocar. Des d'ací volem felicitar a tots els portellans que viviu desperdigats per eixe món. Els sentiments estan dins de cadascú i sabem que el vostre amor pel poble no serà menor per no poder estar. Una abraçada a tots!

A primers d'any es va posar en òrbita un blog sobre Portell. Es parla dels "faixeros", de la festa del Barranco i de l'últim treballador que va aguantar a la "greda". Per si no el coneixeu, tant en la pàgina principal com ací, us posem l'enllaç: http://portellvirtual.blogspot.com

(17-12-2012)


Abans que arribe el nou front i ploga de nou, us hem de dir que durant el darrer cap de setmana hem registrat a Portell, des de divendres a diumenge, uns 100 l/m2. Fins ara, tots els qui trobàven rovellons, els podien comptar, però ara ja hi ha qui els trobe a quilos!!

(24-10-2012)


La Comissió de Festes de 2013, la Colla l'Embolic, ens convida a la <<Festa de la cervesa i la tapa,>> que es farà a Portell el dissabte, 3 de novembre de 2012. Ens diuen que tindran varietat en cervesa i tapes per acompanyar; tot això acompanyat, ja des de la vesprada, per la discomòbil de Morella, DJ Ado. I, per sopar, també ens prepararan hamburgueses i "perritos", i ja, discomòbil fins que acabe la nit. L'entrada serà gratuïta durant tot el dia i tota la nit i els preus, populars.

(19-10-2012)


Males notícies. Ja fa dies que corria la notícia però ja és un fet: la Caixa Rural tanca l'oficina de Portell !!! Segons la carta que han enviat a tots els usuaris, "a partir del 12 d'octubre de 2012 procederemos al cierre de la oficina: 1136 PORTELL - Mayor en la cual usted estaba operando, y trasladaremos sus cuentas a la oficina: 1042 CINCTORRES - San Roque". No és només Portell, també Castellfort, La Mata, Ares i Olocau del Rey. De moment se suposa que hi haurà algun treballador de la entitat que continue donant algun servei però ni serà de tot ni per massa temps. Anem cap arrere, com els crancs!!

(14-10-2012)


Avui, diumenge, fa sol però tant ahir com divendres vam estar afectats pel front que va deixar aigua per tota la península. A Portell també van tindre la nostra part: un total de 35 l/m2. Va caure de forma molt suau, com solia fer antigament a la tardor, que ja quasi no recordàvem. Potser plou massa tard però, en tot cas, feia molta falta.

Ja podeu vore dos nous videos d'aquest estiu: un de les Festes i un altre de la Marxa Senderista que es va fer a Cinctorres. Esperem que us agraden!

LES FESTES 2012: Bous del dissabte, 4 d'agost de 2012. Pujat per 'portellvirtual', el 22/09/2012    
I marxa Cinctorres Dinomania (9 de juny de 2012). Pujat per 'portellvirtual', el 23/09/2012    

En quant a l'Aplec, ara mateix pinta que no se farà. Aquesta vegada l'ajuntament s'ha tret de la màniga una enquesta popular, casa per casa, i diuen per ahí que el resultat ha sigut que "NO". Ja vorem en què queda tot..

(30-09-2012)


Per fi una altra ruixaeta a Portell. Va passar una tronada però aquesta vegada no va ser de pedra i de mala baba com sol passar. Per al rovelló ja serà tard però qui sap si encara hi ha temps!?

Dir-vos també que la joventut del poble SÍ s'està movent per organitzar l'Aplec de l'any que ve, que aquest any li toca a Portell. Ànims i us ajudarem en el que puguem!

(09-09-2012)


Aquest darrer cap de setmana ja van marxar la majoria dels qui van venir a passar l'estiu amb nosaltres. Senyal que a l'estiu ja li queda poc i que estem a punt de tornar a la rutina de tots els anys. I això també sol indicar que l'estiu i la calor ja tenen les hores comptades. I pareix que alguna cosa hi ha d'això perquè tant ahir com avui hem tingut tronades. Avui encara no ha plogut molt (que encara pot, eh!) però ahir van caure uns 10 litres/m2, pedregada inclosa. Cotxes marcats, alguna canal foradada,... i pobretes tomates....!!

(29-08-2012)


Primer dia de Festes. Hem dinat al Local i després vaquetes al corro. Amenaçada ve ploure però tot s'ha quedat en un ensurt.

En quant a la web, hem incorporat un "buscador" perquè hi ha coses, sobretot a la part d'història i a la secció de biodiversitat (que estem alimentant contínuament), que ja costa trobar. Com voreu, a diferència de "buscadors" d'internet com Google, el que nosaltres hem incorporat és només per la web www.portell.tk Les instruccions estan en una pestanya que hem incorporat a la pàgina principal però, per fer una prova ràpida, podeu provar-lo ací mateix:

troba paraules en www.portell.tk avançat

(04-08-2012)


Ahí teniu el cartell de les Festes 2012. Si cliqueu damunt, podreu llegir tots els actes, tant els organitzats per la Comissió com els de la Penya Taurina. També trobareu una entrada en la pàgina principal de la web.

(20-07-2012)


Ens acaben de passar la foto del bou de la Penya Taurina que s'embolarà a les Festes d'enguany. Ahí us el posem (el podeu ampliar):

I aquesta és la programació d'aquell dia:

- Diumenge 5 d'agost:

17:00 h. Ponència-Conferència Taurina sobre la "Casta Navarra" a càrrec de Dn. Juan Antonio Ribes, al saló del corro.

- Dissabte 11 d'agost:

14:00 h. Dinar per als Socis (Hostal Portell),
18:00 h. Corro de Vaques.
19:30 h. Prova del Bou.
20:00 h. Carretons de Bous per a tots els xiquets.
21:00 h. Sopar de "paiporta" per als Socis (Plaça).
23:00 h. Embolada del Bou.
01:00 h. Orquestra "Fauna" i Dj. Sastre (Comissió Festes).
*Tota la vesprada estara amenitzada per la xaranga All i Pebre.

ORGANITZA: ASSOCIACIÓ CULTURAL TAURINA PORTELL

També us presentem una nova galeria de la web corresponent a fotos de Biodiversitat de la zona, amb col·laboració amb www.biodiversitatvirtual.org. Us deixem un enllaç en la pàgina principal. Ara, en algun grup, encara no té massa espècies, però esperem que d'ací a uns anys tinguem una col·lecció fotogràfica important. Desitgem que us agrade.

(16-07-2012)


Pels qui teniu interés en la Fotografia i també en la Natura, aquest cap de setmana hem organitzat el IV Testing de Biodiversitat dels Ports, gràcies a la plataforma "Fotografía y Biodiversidad" (www.biodivesidadvirtual.org).  Si els dos primers anys ho vam fer a Portell i l'any passat a Cinctorres, en aquesta ocasió, a més de repetir en Cinctorres, on tenim en el Faixero un promotor més, ens desplaçarem a Olocau del Rey i entrarem al Maestrazgo aragonés, on coneixerem alguns dels "tresors" que amaga Bordón.

A continuació us posem el programa (clicant damunt el voreu en gran), però també podeu clicar en l'enllaç que posem a continuació. La inscripció és gratuïta. Només caldrà pagar els dinars/sopars (10€ c/u) i hotels (vore preus al cartell). Intenteu avisar amb temps si sabeu segur que aneu a estar.

Més informació i inscripcions al telèfon/e-mail: 620 16 16 49 - bv.portell@gmail.com (Alejandro)

http://www.biodiversidadvirtual.org/taxofoto/calendario/testing/1345

(07-07-2012)


Després d'uns dies d'incertesa amb la web, per problemes tècnics del nostre servidor, feliçment solucionats!!, us fem un petit resum de coses del poble: per una banda, dir-vos que vam estar amb l'ai al cor perquè després d'una tronada en sec, es va abotar foc al pinar per culpa d'un llamp. Va ser a la zona del Mas de Cassarú, a Castellfort, damunt de la Roca Parda. Gràcies a Déu, van arribar a apagar-ho a temps i evitar així que es descontrolara. I és que aquests darrers dies ha fet, com a tot el país, moltíssima calor!! Sort que avui s'ha notat, per fi, la baixada de les temperatures... Per cert, tant ahir com avui estem sent testimonis dels grans incendis que estan arrasant l'interior de València, perquè tenim damunt dels nostres caps l'enorme núvol de cendra que ve des del sud.

Dir-vos també que ja està obert al públic el nou gimnàs (amb pista d'Squash). Hi ha una quota anual de 50€ i altres tipus de bonus per sessions. El local és nou i està vora de l'hotel. Pel que hem sentit, sembla que caldrà entrar pel mateix hotel. Si voleu més informació, podeu posar-vos en contacte amb l'Ajuntament.

I, pels qui encara no sabeu quan són les Festes, us avancem que comencen el cap de setmana del 4 d'agost i ja després, a partir del dia 9, festa grossa. De moment no tenim més informació. Ja us anirem dient...

Per cert, hem enllaçat en la secció de VIDEOS alguns que se'ns havien passat per alt la darrera vegada que vam actualitzar:

SANT ANTONI 2012 (1): la llenya, barraca i foguera. Pujat per 'portellvirtual', el 14/02/2012    
SANT ANTONI 2012 (2): la benedicció, el ball, la "santantonà" i la cremà. Pujat per 'portellvirtual', el 21/02/2012    
LES FESTES 2011: Nit alternativa. Pujat per 'portellvirtual', el 03/11/2011    

(01-07-2012)


Aquest serà un cap de setmana de Comunions. Al poble, d'hivern, no tenim massa xiquets, per això, d'alguna forma, encara serà una festa més especial. I, en quinze dies, el dissabte 2 de juny, com cada any, serà el dia dels Pelegrins a Sant Pere. Enguany caldrà que siguen convincents a l'hora de resar perquè ja tornem a tenir molta necessitat que ploga...

(17-05-2012)


Avui, dilluns de Pasqua, com mana la tradició, hem anat a berenar per ahí. Cadascú ha tirat per una banda, segons les ganes i disponibilitat. I ja hem quedat per sant marc, que enguany es celebrarà el dissabte 28 d'abril. Per cert, si voleu anar al sopar d'aquell dia, dir-vos que per les colles circulen uns llistats perquè ens puguem apuntar al sopar d'aquell dia (i a la discomòbil de després!!)

(09-04-2012)


Nevada a Portell. Avui, després de setmanes i setmanes sense vore caure una gota d'aigua, ens hem despertat amb una paisatge blanc de neu. Cap cosa de l'altre món però hi ha entre un eixem i un pam, repartida per tot arreu. Neu bastant aiguosa, per cert, que amb aquestes temperatures suaus, ha de filtrar-se molt bé i molt ràpid pels nostres camps. No és prou, no ens ha de solucionar gran cosa, però és un aigua que feia molta falta. Les màquines llevaneus van passant per a que es puga transitar. Ara, a esperar la propera...

(21-03-2012)


Després d'unes setmanes de fred intens, aquests dies estem tenint unes temperatures primaverals. Fred a les nits però res a vore amb les fredorades que vam patir les setmanes anteriors. A la comarca, molta gent que normalment no fa la vida als nostres pobles, s'ha trobat amb rebentades en les canonades d'aigua correnta. Els ramaders han patit per poder abeurar els animals. S'han gelat moltes plantes i floreres, però aquest fred també anirà bé perquè retardarà la floració i controlarà les plagues d'insectes que les solen atacar. Ara no ens ho pareix, però segur que encara ens caurà alguna nevada més. De tota manera, esperem que no ens cause massa problemes i que deixe molta aigua. I, en tot cas, que plogue a la primavera, que ben vinguda serà.

(27-02-2012)


Ona de fred siberià a Portell!! Si fa un parell de setmanes va caure la primera nevada (un pam de neu, molt bona, per cert), ara estem patint unes temperatures baixíssimes. Anit i la nit de dijous, ací al poble, hem tingut temperatures per davall dels -10ºC!! Aquesta nit, a més, agreujada pel fort vent, que fa que la sensació de fred encara siga més gran. Per sort, al contrari que a Torremiró i Castell de Cabres, per exemple, no va nevar a penes, perquè s'haguera quedat tot el poble com una pista de patinatge. En fi, ens guardarem tot el que puguem i, si estem en salut, a la vora del foc s'està molt bé!!

En quant a la web, avui fa 9 anys que la vam crear. Ha tingut temporades millors i d'altres pitjors, però ahí aguanta. Durant aquest any intentarem reestructurar algunes coses. Ja us anirem informant de les millores que anirem aplicant. Gràcies per seguir-nos i, sobretot, gràcies per la vostra paciència!

(04-02-2012)


SANT ANTONI 2012

Un any més, la roda de les festes tradicionals arranca en Portell. Després de les festes de Cap d'any i Reis, ara està al caure la de Sant Antoni, que es farà el cap de setmana del 11 i 12 de febrer. Enguany els majorals són els de la Colla l'Embolic i ens han convidat a tots a asistir i a col·laborar. A continuació us posem la programació:

Dia 12 de febrer de 2011.

09:00 h. Esmorzar per a tots els col·laboradors / totes les col·laboradores amb la festa.
10:00 h. (aprox.) Muntatge de la "Barraca" i sortida al monte amb cavalls per a buscar les carrasques.
12:00 h. (aprox.) Entrada de les carrasques arrossegades per les cavalleries i encesa de la foguera.
14:00 h. Dinar per a tot el poble al poliesportiu, en acabar de dina farem la tradicional trança.
17:30 h. Sortida des de l'Església amb tots els animals per baixar fins l'ermita per escoltar la primera "Relació".
            A continuació, pujada a la Plaça Major per escoltar la segona "Relació".
            Posteriorment, retorn a l'Església, on es beneiran els animals.
            Finalment, els Majorals de Sant Antoni 2012 convidaran tots els assistents a prendre un pastís i un gotet de casalla.
21:00 h. Sopar de germanor al poliesportiu.
23:00 h. Inici del "Ball Plà" i seguidament "cremà" de la "Barraca" acompanyats de Sant Antoni Abat, els dimonis, etc.
00:30 h. (aprox.) Actuació del grup La Kinky Band i discomòbil.

Dia 12 de febrer de 2011.

13:00 h. Santa missa i processó.

ORGANITZEN: COLLA L'EMBOLIC, Majorals de Sant Antoni Abat 2012 de Portell.

(13-01-2012)


Historial de les pàgines de novetats (una per any): 

2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016